Site icon Billige-Tester.no

Når bør du som mann teste din sædkvalitet?

Når bør du som mann teste din sædkvalitet?
Når bør du som mann teste din sædkvalitet?


Hos Babyplan vet vi at mange menn venter med å ta en sædkvalitetstest til paret har forsøkt en stund. Det kan for mange være lurt å ta det stille og rolig. Men er det alltid en god idé? Vi har sett på fordeler og ulemper med å ta en sædkvalitetstest allerede når dere går i gang med «prosjekt baby».

De fleste par som går i gang med «prosjekt baby» tar det stille og rolig i starten. De ser gjerne tiden an noen måneder – kanskje opp til et halvt år eller lengre. Noen kvinner benytter eggløsningstest for å finne det optimale tidspunktet for graviditet, og mange kjøper på et tidspunkt en graviditetstest for å se om den skulle være positiv.

Når vi derimot ser på mannen, så er der svært få menn der starter med at ta en sædkvalitetstest med det samme, når paret går i gang med prosjekt baby. En sædkvalitetstest kommer ofte først på banen hvis paret har forsøkt i en lengere periode uten at det er kommet to streker på graviditetstesten.

Mange har ikke tenkt over muligheten for å hjemmeteste, men kunne det være en god idé å utføre en sædkvalitetstest fra starten av prosjekt baby? Vi har listet en rekke overveielser for og imot.

Derfor er det en god idé at ta an sædkvalitetstest med det samme

Derfor er det helt fint å vente litt

Uansett hva dere bestemmer dere for, så vær åpen overfor hverandre. Finn ut av, hva som er det rette for dere. Hvis dere venter litt med å ta en sædkvalitetstest, så kan dere kanskje avtale å ikke vente alt for lenge, og eventuelt når dere så vil gjøre det. På den måten kan dere også legge en plan. Og husk at en test som viser nedsatt sædkvalitet, kan være en snarvei til å få hjelp raskt.

Exit mobile version