meny
HjemArtikler om fruktbarhetKanonkuren mot barnløshet

Kanonkuren mot barnløshet

Kanonkuren er en kur for par som ønsker å styrke sin fruktbarhet i håp om å bli gravide. Kuren gir best resultat om både kvinnen og mannen tar de ulike kosttilskuddene. Det er viktig å ikke anse Kanonkuren som en “quick fix”, men som et kurs som forhåpentligvis resulterer i graviditet. Effekten til Kanonkuren er ikke vitenskapelig dokumentert, men mange kvinner har opplevd en vesentlig forbedring i fruktbarhet, og har dermed blitt raskere gravide etter at de startet opp med kuren.

Årsaker til nedsatt fruktbarhet

Det kan være mange ulike årsaker til manglende graviditet og fruktbarhetsforstyrrelser – blant annet stress og ulike ubalanser i kroppen grunnet hormon forstyrrelser, overvekt, alder, gamle underlivsinfeksjoner, PCO, endometriose og flere andre årsaker. Kvinner som har brukt p-piller i flere år kan oppleve uregelmessig menstruasjon i en periode etter at de slutter å ta pillene. Kontakt legen eller gynekologen din om du har problemer med nedsatt fruktbarhet eller uteblivende graviditet. De kan hjelpe deg med å finne årsaken til problemene dine og gi deg rett fruktbarhetsbehandling.

Tålmodighet er en dyd

Selv om Kanonkurens kosttilskudd hjelper til med å rette opp i ubalanser som kan finnes i kroppene til både menn og kvinner, er det ikke alle årsaker til manglende graviditet eller barnløshet som kan fikses med vitaminer og kosttilskudd. Det tar i gjennomsnitt 3-6 måneder for Kanonkuren å virke, og det er derfor viktig å smøre seg med tålmodig mens du venter på å bli gravid.

Kuren er ikke skadelig, men det kan være bortkastet å fortsette med kuren og kosttilskuddene om man ikke innen et halvt års tid har sett forbedringer på fruktbarhet, eller har lykkes å bli gravid.

Om du vurderer å starte med fruktbarhetsbehandling – eller du allerede holder på med en annen fruktbarhetsbehandling – og vurderer å erstatte behandlingen din med Kanonkuren, bør du først kontakte legen som er ansvarlig for din nåværende behandling. Legen din kan gi deg mer informasjon om både fruktbarhetsbehandlingen og Kanonkurens kompatibilitet, slik at du kan føle deg trygg på å starte opp med Kanonkuren. Hvis du ønsker å bli gravid, men ikke enda har startet opp med fruktbarhetsbehandling, kan du ta kontakt med samarbeidspartnerene våre; StorkKlinik og bestill en rådgivningssamtale.

Kanonkuren for kvinner

Kanonkuren for kvinner består av en rekke kosttilskudd som skal tas gjennom en lengre periode. Kosttilskuddene øker kvinnens fruktbarhet og gjør henne mer mottakelig for mannens sædceller. Kanonkuren for kvinnen inneholder:

 • 1 kapsel Ren Bidro eller Gele Royal per dag. BIDRO bi-dronninges føde er ment for å kunne normalisere hormon balansen og gi sterkere egg.
 • 1-2 kapsler Kelpasan per dag. Spor-elementer blant annet fra friske alger i Stillehavet.
 • 2 tab letter Biortomin per dag. Inneholder blant annet selen.
 • 2 tabletter Ovarium D6. Et homøopatisk ekstrakt av eggstokkene.
 • Twinlab E-400 i middels-stor dose.
 • 400 mikrogram Folinsyre per dag, før og i løpet av graviditeten.

I webshoppen vår kan du blant annet kjøpe folinsyre.

Kanonkuren for menn

Kosttilskuddene som mannen skal ta i Kanonkuren er ment for å forbedre mannens sædkvalitet. Kanonkuren for menn består av:

 • 1 kapsel Ren Bidro eller Gele Royal per dag.
 • 1-2 kapsler Kelpasan per dag.
 • 1-2 tabletter Biortomin per dag.
 • E-vitamin, sink og selen. Styrker sædcellenes dannelse og bevegelighet.

Slimhinnekuren

Slimhinnekuren er en annen tilnærming som kan gjøres i forbindelse med svangerskapsforberedelser. Slimhinnekuren er for kvinner som tidligere har opplevd en abort grunnet svake slimhinner. For å få en optimal effekt av Kanonkuren, kan det være en ide å ta en 14 dagers Slimhinne kur innen man starter opp med Kanonkuren.

Slimhinnekuren består av:

 • 10 stk Biorto Total A-vitamin per dag.
 • 1 stk Biorto Total B-vitamin per dag.
 • 2-3 stk Biosym Symbioflor per dag.

Kostråd for naturlig fruktbarhetsbehandling

Kosten spiller en vesentlig rolle i behandlingen av fruktbarhetsforstyrrelser. Det er derfor viktig å passe på kost og mosjons vanene dine når du ønsker å bli gravid. Når du ønsker å spise bedre for å forbedre fruktbarhetsmulighetene, anbefales det at du spiser masse friske grønnsaker og frukt. Videre skal du også unngå for mye dårlig mat og “junk food”. Overvekt kan i høy grad påvirke fruktbarheten din. Du kan for eksempel utvikle PCO, som er en utbredt årsak til nedsatt fruktbarhet grunnet overvekt. PCO kan på den andre siden også være selve hovedårsaken til din overvekt. Du kan lese mere om PCO og graviditet her.

I artikkelen kan du blant annet lese gynekolog, Bjarne Stigsbys, insulinsenkende kostråd til kvinner som har nedsatt fruktbarhet, den såkalte KISS kosten (Klinisk Insulin Senkende). Bortsett fra å kartlegge kosten din, er det også viktig å ta en titt på mosjonsvanene dine. Regelmessig mosjon, som for eksempel styrketrening og løping, øker forbrenningen og gir deg bedre blodsirkulasjon. En forbedring av både forbrenning og blodsirkulasjon påvirker både et eventuelt vekttap samt hjelper til med å balansere kroppen din. Dette kan fremme mulighetene dine for å oppnå graviditet. Meditasjon og avspenningsøvelser er også bra eksempler på andre aktiviteter som balanserer kroppen din både fysisk og psykisk. Om du ønsker å teste fruktbarheten din hjemme hos deg selv, kan du bruke våre fertilitetsmonitor produkter fra Eveline eller Clearblue. Vi sikrer deg diskret forsendelse innen 1-2 hverdager.

Kilder:

Helsebiblioteket.no – Infertilitet – årsaker

NHI.no – Bør jeg legge om kosten?

Relaterte artikler

Hvilke symptomer er de mest vanlige tegn på graviditet? Opplever alle de samme graviditetssymptomer? Finn svaret her.

Les mer

Det er mange forskjellige retningslinjer å forholde seg til når det gjeller bruken av graviditetstester. Hvor tidlig bør man ta en graviditetstest etter at eggløsningen har vært?

Les mer

Kanskje vet du allerede når du har eggløsning? Det er viktig å vite når man har eggløsning i syklussen sin, og å ha samleie i de dager man kan bli gravid.

Les mer

Hvis du gjerne vil vite når du har eggløsning skal du prøve å lytte til kroppen din. Hvis du er oppmerksom kan du oppdage bestemte endringer.

Les mer